HTML

stack overflow

Mindennapi virtuális és valós világ túladagolás

Címkék

1234567890 (1) blog (2) bringa (4) definicio (1) doomsday (1) ego (1) én (1) énblog (6) end (1) error (1) film (1) frustration (2) gasztro (1) google (2) katzenjammer (1) keszeg (1) kocka (3) lifestyle (8) másnaposság (1) microblog (1) minilogue (1) minimal (1) munka (1) recpet (1) search (1) sick (1) spenót (1) techno (1) timestamp (1) töprengő (2) translate (1) twitter (1) unix (1) update (1) word (1) Címkefelhő

Twitter

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    • Zsófika!: Tipped sincs? :D (2010.06.04. 15:43) ego
    • Jasmioneee: Látom most neked van időd nagyon a marhaságokra :D Üdv a csapatban. :D A képes feled mikor látjuk... (2009.03.04. 17:12) new perspective
    • TheDotkom: @Jasmioneee: miért is? :) (2009.02.13. 15:05) Who is Me?

    Linkblog

    2009.02.12. 17:06 TheDotkom

    switch or not switch

    Címkék: lifestyle bringa

    Most hogy lassan itt a jó idő (okés, nagyon lassan) és elkészül az új bringa, a napi menetfelszerelésemet újra kell gondolni. A tatyó eddigi tartalma: laptop (Lenovo R61i, kb. 3 kg), töltő, füles, esernyő, mindenféle jegyzet papírok, füzet, újság és / vagy könyv. Ha beindul a szezon (10 fok felett), akkor mindez kiegészül: tartalék belső, pumpa, mini szerszámkészlet és a 3 kilós lakat. Esős, fos idő esetén valami váltó cucc, hogy mégse nyakig mocsokban üljem végig a napi nyolc órámat a melóban.

    Mikor ezt végig gondoltam, kezdtem rájönni, hogy valamit nagyon elbaszok. Kurvára nincs kedvem ennyit cipekedni nap mint nap. Mivel tudnék megspórolni pár kilót? Végig gondolva, semmivel. A gép kell, mivel azzal dolgozok. A hozzávalók szintén és azok nem túl sok plusz. Az újság, a jegyzetek, dettó elhanyagolhatóak. Lakat nélkül pedig nem indulok sehova két keréken.

    Marad a gépem cseréje (nem csak a súly miatt, hanem kicsi géppel kényelmesebb kocsmában melózni). Ez érik egy ideje, csak éppen marad a kérdés, mire és hogyan. A kijelző mérete nem fontos, max rádugok egy másik monitort.  Ami rögtön beugrik, az egy MacBook, kicsi, könnyebb (csak 2 kg). De anyagilag eléggé húzós. Egy netbook súlyban alternatíva lenne, de annak a teljesítménye nem elég a napi taskok letudásához. Mivel a jelenlegi  géppel maximálisan elégedett vagyok, valószínűleg szintén egy Lenovo gép lesz az SL300-ok közül valamelyik, könnyűek, és nem túl drágák.

    Már csak a hogyan a nagy kérdés. Logikus hogy el kell adni a mostani, fedezni az új gép vásárlását. Ez már egy macerás dolog, bár egy éves a gép, hibátlan és még van rá két év gyári garancia. Szóval meghirdetem, eladom.  Kapásból le kell menteni durván 120 giga anyagot. Valami hiper adatdaráló eszközzel ledarálnia gépet (sima delete vagy format nem elég, az első dos parancsok egyike volt amit megtanultam az undelete, unformat stb). De úgy, hogy a Vista megint gyári üres állapotba kerüljön. A faszomnak sincs kedve ahhoz, hogy az új tulaj a cuccaim között turkáljon.  Ehh. Aztán amíg nincs meg az új gép (ez min. 3-4 nap átfutás), nem tudok min dolgozni. Új gép belövése, mire megint eljutok arra produktivitási szintre mint most, legalább egy hét.

    Nem biztos hogy egy kiló nyereség megér ennyi pöcsölést. Lehet hogy mégis inkább cipekedni kellene?

    A cikket a Szódában írtam, bringa fotó kiállítás megnyitó elött. Mindenki nézze meg.

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://stackoverflow.blog.hu/api/trackback/id/tr72939357

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása